Mexicos højdepunkter med strandferie

med Albatros travel

Rejseleder på hele turen danske Karla Gosvig, dansk født, men fra 6 års alderen bosat i Mexico, så derfor stort kendskab til landet.
Denne 15 dages rejse inkluderer 9 dages  spændende rundrejse og 5 dages badeferie. Der er nøje udvalgt en stribe af Mexicos største seværdigheder til en kort rundrejse, som giver et godt indtryk af landets enestående, kulturelle attraktioner og store natur-kontraster.

Højdepunkterne omfatter blandt andet de monumentale levn fra azteker- og mayakulturerne, charmerende byer med gammel, spansk arkitektur, regnskov, vandfald og indianerlandsbyer. Mexico er et af klodens store klassiske rejsemål takket være en kontrastrig natur med bjerge, regnskov og åbne slet­ter, et venligt folk og ikke mindst de imponerende rester fra de højt avancerede civilisationer, som levede i landet inden spaniernes ankomst.

Rejsen omfatter Mexicos mest betydningsfulde, klassiske kulturer: aztekerhøjlandet ved Mexico City og mayakulturen i det sydlige Mexico og Yucatan. Overalt i landet ser man monumentale mindesmærker i form af f.eks. templer og pyramider, der klart dokumenterer kulturernes højt udviklede stade indenfor astronomi, matematik og arkitektur. Disse kulturer var bland de mest avancerede og lader sig ikke mindst sammenligne med det gamle Egypten i arkitektur, kunst og videnskab. Turen afsluttes med et nogle afslappende dage i badebyen Playa del Carmen, der ligger ud til Mexicos caribiske kyst. Overnatning her er på et turistklasse hotel.

Af transportmidler anvendes lokalfly på én enkelt lang strækning. På resten af rejsen køres der i bus. Dette indebærer en del kørsel enkelte dage, men det bliver ikke kedeligt - det er underholdende at køre i bus, da man herved virkelig får indtryk af Mexicos alsidighed og livet ved kysten, på landet og i bjergene. For hver dag på ruten har vi angivet den daglige kørselstid.

Indkvartering er på turistklasse hoteller med private badefaciliteter. Det er komfortable hoteller, dog når standard og faciliteter ikke altid op på et internationalt niveau. Men tingene fungerer (som regel), og servicen er venlig. Standarden bærer præg af den spanske kulturarv med ældre, charmerende hoteller frem for moderne bygninger. Møblement og indretning bærer ligeledes præg af den lokale stil og kultur. Hotelvalget afspejler således den mexicanske kultur og hører med til oplevelsen af landet. 

Read More     »   Comments (33)

Mexico City

Pladser og paladser, charmerende kvarterer, skønne
restauranter, sprudlende musik, aztekernes flydende haver og imponerende arkæologiske minder i Teotihuacán, hvor mennesker blev til guder. Velkommen til Mexico City og et vidunderligt kaos, med flere uniformerede betjente med fløjter på alle gadehjørner.

 

Read More     »   Comments (33)